top of page
Search

Job Opening | Vacature: Technical Content Creator Hydraloop (Netherlands)

Hydraloop Systems in Leeuwarden zoekt een Technical Content Creator die de digitale videobibliotheek voor onze Hydraloop Partners gaat uitbouwen en beheren.


Hydraloop ontwikkelt, produceert en verkoopt geavanceerde water recycling systemen. Na het winnen van talloze internationale prijzen en onderscheidingen is ons jonge, snelgroeiende bedrijf wereldwijd aan het doorbreken. Vanuit Nederland, de Verenigde Staten en het Midden Oosten bouwen en ondersteunen we ons wereldwijde partnernetwerk dat Hydraloop systemen verkoopt, installeert en onderhoudt aan zowel particulieren als zakelijke afnemers.


We zoeken een energieke en gedreven digital native met kennis van videosoftware en content managementsoftware, die complexe inhoud op een begrijpelijke manier kan uitleggen en blij wordt van het creëren, structureren en analyseren van technische content.


Wat ga je doen?


Als Technical Content Creator maak en beheer je interactieve technische video’s, animaties en visuals voor ons wereldwijde Hydraloop Partnernetwerk. Dit materiaal wordt ingezet bij de training van nieuwe partners en tijdens de installatie en het onderhoud van onze systemen.


Naast het filmen, editen en digitaal verrijken van de video’s, zorg je voor structuur in het materiaal en voor de inbedding in verschillende online omgevingen. Je bewaakt de samenhang tussen videomateriaal, handleidingen en productinformatie en je analyseert het gebruik van onze materialen.


Wat breng je in?

  • Je hebt Communication and Media Design, Creative Business, Communicatie of een soortgelijke studie op HBO- of MBO4-niveau afgerond

  • Je hebt ervaring met video editing en het maken van animaties in Adobe software zoals Premiere Pro. Het kunnen toevoegen van after effects is in software als After Effects is een pré

  • Je kunt werken met structured content managementsystemen (SCMS) en data-analyse tools zoals Google Analytics

  • Je bent sterk in communicatie, geïnteresseerd in techniek en hebt affiniteit met user experience

  • Je bent nieuwsgierig, accuraat en resultaatgericht en je maakt je nieuwe tools en softwareapplicaties snel eigen

  • Je spreekt en schrijft uitstekend in het Engels en Nederlands, ervaring met technical writing is een pré


Team

Je gaat deel uitmaken van het Marketing en Communicatie Team van Hydraloop. In jouw rol heb je dagelijks contact met internationale collega’s van Product Management en Technical Support.


Werkplek

Je werkt een aantal dagen per week op ons kantoor in Leeuwarden en in overleg deels thuis. Soms ga je filmen op locatie, bijvoorbeeld bij onze fabriek, Technologies Added in Emmen.


Waarom Hydraloop?

Na jarenlang achter de schermen te hebben gewerkt aan de doorontwikkeling van haar gepatenteerde technologie staat Hydraloop nu volop in de belangstelling. Met onze missie willen wij serieus bijdragen aan een van de grootste uitdagingen van de mensheid: het drastisch verminderen van het gebruik van drinkwater. Hoe groots onze missie ook is, onze medewerkers zijn nuchter en staan met twee voeten op de grond.


We zijn een compact, snelgroeiend team dat nauw samenwerkt om onze organisatie en dienstverlening professioneel op te zetten. Hydraloop is een bruisende omgeving en volop in ontwikkeling. Wij bieden veel ruimte voor inbreng van álle collega’s.


Hoe verder?

Kijk voor meer informatie op www.hydraloop.com. Als deze vacature je aanspreekt, stuur dan je video-motivatie (met CV en evt. portfolio) aan patricia.klomp@hydraloop.com. Als je eerst telefonisch contact wilt, bel dan met Frank Verschoor op 06-5140 0434.


Als je jezelf geschikt vindt maar niet precies aan onze vraag voldoet, reageer dan toch! Onze ‘eisen’ zijn niet in beton gegoten: we kijken vooral of jouw achtergrond bij onze toekomst past.

Comments


bottom of page